Basen gastronomiczny, określany często jako „zlew głęboki”, jest idealnym rozwiązaniem dla profesjonalnych kuchni w restauracjach, hotelach, stołówkach i innych obiektach, w których wykorzystuje się duże naczynia i akcesoria, nie mieszczące się w tradycyjnych zlewach gastronomicznych. Wytrzymały, stabilny i praktyczny basen gastronomiczny ze stali nierdzewnej sprawdzi się doskonale w cukierniach, piekarniach, zakładach przetwórstwa mięsnego i spożywczego.
Uwzględniwszy wygodę użytkowania, każdy basen gastronomiczny dostosowujemy do indywidualnych potrzeb klienta. Bierzemy pod uwagę dostępną przestrzeń w pomieszczeniu, a także szacunkową wielkość naczyń i innych elementów, które będą poddawane myciu i czyszczeniu. Dzięki temu parametry basenu gastronomicznego będą optymalne i umożliwią efektywną i ergonomiczną pracę. Warto zwrócić uwagę, że częstym błędem jest niepotrzebne przewymiarowanie komór basenu, przez co praca staje się zdecydowanie trudniejsza i mniej wygodna.
Oprócz wymiarów i kształtów, dopieramy liczbę komór, a także elementy dodatkowe, jak półki, szafki, szuflady, drzwiczki przesuwne lub uchylne i inne. Na podstawie bezpłatnej, niezobowiązującej wyceny , określamy przewidywany termin realizacji oraz proponujemy atrakcyjną cenę, wynikającą z ilości niezbędnej stali nierdzewnej oraz stopnia skomplikowania zlecenia.
Wysoka jakość stali nierdzewnej, precyzja wykonania oraz możliwość pełnego dostosowania basenu gastronomicznego do indywidualnych preferencji klienta, odgrywają najistotniejszą rolę, szczególnie z punktu widzenia efektywności, wygody użytkowania oraz ergonomii pracy w kuchniach, zmywalniach i innych obiektach gastronomicznych. Nasza oferta basenów gastronomicznych ze stali nierdzewnej na wymiar, posiada szereg zalet, w tym:
Zaletą naszych basenów gastronomicznych jest pełna elastyczność w zakresie szerokości, wysokości i głębokości. Dzięki temu możemy dostosować nasze baseny do konkretnych przestrzeni i określonych preferencji klienta, szczególnie w zakresie wielkości oraz kształtów naczyń i przedmiotów poddawanych myciu i czyszczeniu. Wykonujemy baseny gastronomiczne jednokomorowe lub dwukomorowe, połączone ze stołem lub wolnostojące, na życzenie klienta wyposażamy je w półki, szuflady, szafki z drzwiami uchylnymi lub przesuwnymi i inne elementy.
Do produkcji naszych basenów gastronomicznych wykorzystujemy atestowaną stal nierdzewną, dopuszczoną do kontaktu z żywnością przez Sanepid. Materiał ten jest higieniczny, bardzo łatwy w czyszczeniu i dezynfekcji, zaś jego nieporowata struktura zapewnia podwyższoną ochronę przez bakteriami i innymi mikroorganizmami. Stal nierdzewna jest odporna na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne, co czyni ją idealną dla basenów gastronomicznych, szczególnie zważywszy na gabaryty naczyń poddawanych czyszczeniu i myciu.
Jedną z największych zalet naszych wyrobów, oprócz wykorzystania stali nierdzewnej wysokiej jakości, jest technologia łączenia poszczególnych elementów. Produkujemy wyłącznie baseny gastronomiczne spawane, co przekłada się na ich trwałość, wytrzymałość i stabilność.
Wykonujemy wszelkie, nietypowe elementy dodatkowe – nadstawki, podesty, wieszaki, stojaki, uchwyty, niestandardowe półki, szuflady, szafki, itp. Baseny gastronomiczne wyposażone w dodatkowe elementy funkcjonalne mogą okazać się znacznie praktyczniejsze, co przełoży się na ergonomię i wygodę pracy, szczególnie z największymi naczyniami.
W ramach naszej oferty proponujemy kompleksowe usługi doradztwa technicznego, a także wymiarowania i montażu.
Wykonywanie basenów gastronomicznych ze stali nierdzewnej na wymiar, otwiera nieograniczone możliwości konfiguracji i dostosowania wszelkich parametrów do indywidualnych potrzeb klienta.
Wykonujemy baseny wolnostojące, lub łączymy komory ze stołami ze stali nierdzewnej. Produkujemy baseny gastronomiczne jednokomorowe, dwukomorowe lub trzykomorowe. Wymiary komór, jak i wszelkie, pozostałe parametry, ustalane są indywidualnie z klientem podczas dokonywania przez nas bezpłatnej, niezobowiązującej wyceny. Ustalamy również wszystkie elementy dodatkowe, jak półki, szafki, nadstawki, uchwyty, stojaki, itp. W naszych rozwiązaniach staramy się uwzględnić zarówno dostępną przestrzeń w pomieszczeniu, jak i wielkość przedmiotów i naczyń, które będą poddawane myciu i czyszczeniu.
Basen gastronomiczny znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie zlew gastronomiczny okazują się niewystarczający pod względem wielkości i wydajności. Najczęściej wykorzystywany jest w rozmaitych zakładach żywienia zbiorowego, szczególnie tych obsługujących dużą liczbę konsumentów:
Najistotniejszą zaletą basenu gastronomicznego jest jego główna funkcjonalność – możliwość sprawnego i komfortowego umycia i wyczyszczenia naczyń i przedmiotów, które nie zmieszczą się w tradycyjnych komorach zlewowych. Wśród innych zalet basenów gastronomicznych wymienić należy:
Stal nierdzewna jest materiałem wysoce odpornym na zabrudzenia, dzięki czemu utrzymanie basenów gastronomicznych w należytej czystości nie sprawia żadnych problemów. Wysoka odporność na bakterie i inne mikroorganizmy, wynikająca z nieporowatej struktury stali, sprawdza się doskonale w zachowaniu najwyższych standardów higieny.
Wysoka jakość stali, którą wykorzystujemy do produkcji naszych basenów, decyduje o dużej odporności na uszkodzenia mechaniczne, co w przypadku pracy z dużymi i nieporęcznymi naczyniami, odgrywa kluczową rolę. Dodatkowo wykonujemy wyłącznie baseny gastronomiczne spawane, które cechują się wyjątkową trwałością i sztywnością.
Produkowanie mebli ze stali nierdzewnej na wymiar sprzyja zwiększeniu efektywności i wygody pracy. Odpowiednie rozmieszczenie poszczególnych elementów (komór zlewu, kranów, półek, szuflad, uchwytów, stojaków, itp.), właściwy dobór ich rozmiarów i inne, specyficzne rozwiązania, podyktowane określonymi wymaganiami klienta sprawiają, że dany basen staje się w pełni ergonomiczny.
Dzięki połączeniu stołu i basenu w jeden, funkcjonalny mebel przemysłowy – otrzymujemy dodatkową korzyść w postaci zaoszczędzonego miejsca i maksymalnego wykorzystania dostępnej przestrzeni.
Baseny gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej, cechują się nowoczesnym i profesjonalnym wyglądem, stanowiąc istotny i atrakcyjny element estetyczny w dowolnej przestrzeni gastronomicznej.
Realizację każdego projektu rozpoczynamy od sporządzenia bezpłatnej, niezobowiązującej wyceny, uwzględniającej stopień skomplikowania zlecenia oraz ilość potrzebnej stali nierdzewnej do wykonania danego wyrobu.
Prosimy o przesłanie nam informacji na temat przeznaczenia konkretnego basenu, jego wymiarów oraz wszelkich uwag dotyczących dodatkowego wyposażenia (liczba komór, półek, szafek, szuflad, itp.). Rysunki z wymiarami (nawet poglądowe) zdecydowanie ułatwią i przyspieszą proces wyceny, choć nie są wymagane. Wycenę na mniej skomplikowane projekty można zamówić również telefonicznie.
Szybko skontaktujemy się z Państwem i przekażemy informacje o cenie oraz przewidywanym czasie realizacji. Jeśli zaproponowane warunki spotkają się z Państwa akceptacją – przystąpimy do wykonania zlecenia.
Zapraszamy do odwiedzenia naszego bloga, gdzie znajdziesz ciekawe artykuły, porady i informacje na temat wyrobów i mebli ze stali nierdzewnej.
Jeśli masz pytania, zapraszamy do odwiedzenia naszej sekcji FAQ, gdzie zgromadziliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące naszych produktów. Dowiedz się więcej o procesie zamawiania, wycenach, czasie realizacji, dostawie i innych ważnych aspektach naszej działalności.
Blog FAQWykonujemy całą gamę produktów, które znajdują zastosowanie we wszelkich obiektach gastronomicznych, handlowych, przemysłowych i usługowych. Możemy kompleksowo wyposażyć Twoją kuchnię, klinikę lub gabinet, warsztat, pracownię, sklep lub halę produkcyjną, w wysokiej jakości meble i wyroby ze stali nierdzewnej wykonywane na wymiar. Zachęcamy do zapoznania się naszą szeroką ofertą: